Szállitás csomagpontra vagy automatába már 990ft-tól

Blog

Jótanácsok kisbabák öltöztetéséhez

Jótanácsok kisbabák öltöztetéséhez

A kórházi ajtón kilépve talán rögtön az anyuka az apukához szegezi a következő kérdéseket:

Ugye nem fog megfázni? Nem fúj be nagyon a szél a hordozóba? Takard be! Vigyázz rá! Majd hazatérve a lakásba: Nincs melege? Levegyük a kardigánt? Elég csak ha egy kis body van rajta?

Mindezekre a kérdésekre a következő alapszabályt megtanulva és a későbbiekben mindig betartva megnyugodhatunk, nem lesz baja a picinek

A baba öltöztetése lakásban

A kezdő szülők számára általában fejtörést okoz, mit viseljen a baba. Az ideális szobahőmérséklet egy újszülött számára 22-24 °C. Ilyen hőmérséklet mellett egy body és egy rugdalózó elegendő a lakásban egy újszülöttnek.

Alváshoz a nappali ruházathoz képest plusz egy réteget érdemes ráadni. Egy babatakaróval is betakargathatod, de az leeshet róla az éjszaka folyamán ha már mozgékonyabb. A babatakaró helyett tavasszal és ősszel egy vékonyabb baba hálózsák praktikusabb. Télre vastagabb hálózsákot érdemes beszerezni, így alvás közben biztos nem fog megfázni.

A baba öltöztetése tavasszal és ősszel

Az öltöztetés a tavaszi és őszi időkben kicsit bonyolultabb lehet, hiszen az időjárás elég szeszélyes és kiszámíthatatlan tud lenni. Míg egyik nap napsütés van és kellemes meleg, addig a következő napokban vissza-visszatérhet a fagyos szél és a hideg időjárás, így nem a legegyszerűbb ekkor kitalálni, mit adjunk gyermekünkre. Érdemes alsó rétegnek egy hosszú ujjú bodyt és hosszúnadrágot adni, természetesen zoknival egybekötve. Fölé adjunk babánkra egy hosszú, melegebb plüssrugdalózót, vagy használjunk bélelt nadrágot és pulóvert, igy ebből egy réteg is elég. Felső rétegnek használjunk kabátot vagy vékonyabb overált. A sapka mindig ajánlott ezekben az évszakokban.

A baba öltöztetése télen

Hideg ide, hideg oda, a babának télen is szüksége van a friss levegőre. A hosszú ujjú body és a rugdalózó mellé, egy vastag overálra lesz szükséged és persze egy vastag téli sapkára. A sapka mindenképpen olyan legyen, ami a fülét és a homlokát is jól védi. A kezeit kesztyűvel tudod megvédeni a hidegtől.

A baba öltöztetése nyáron

Napos, meleg időben egy rövid ujjú body mellé egy vékony nadrág bőven elegendő, sőt ha igazi kánikula van, akkor a nadrágra sincs feltétlen szükség, elég a body.

De ha ilyen lengén öltözteted, ne feledkezz meg a napvédelemről! Ha mégis bizonytalan lennél, hogy megfelelően öltöztetted-e fel a babád, könnyedén leellenőrizheted. Nyúlj be a tarkójához! Ha úgy érzed picit nyirkos, akkor nagy valószínűséggel melege van. Ha pedig hidegnek érzed, akkor jól jön egy plusz réteg. Amit még érdemes észben tartani, hogy minden baba más és más, ezért mindig figyeld a babád jelzéseit.